+ 385 (0)91 2849 155 info@karakatravel.hr

O NAMA

Povijest

Kako bi proširili turističku ponudu i osvijetlili pomorsku povijest Dubrovnika, hrvatske tvrtke “Navicula” i “Fortuna Navis” preuzele su složenu zadaću izgradnje replike povijesnog broda Karaka, izuzetno važnog trgovačkog broda koji je Mediteranom i šire plovio u doba Dubrovačke Republike (1272.-1808.).

Prema povijesnim podacima iz 16. stoljeća, karaka je u to vrijeme bila jedan od najvećih brodova na svijetu. Dubrovačka Republika izgradila je gotovo 200 brodova koji su plovili po cijelom svijetu, što je Dubrovniku osiguralo reputaciju grada majstora graditelja velikih brodova – karaka i galija. Između 14. i 17. stoljeća, karaka je, zbog svoje veličine i komercijalne namjene, jedan od najvažnijih brodova Sredozemnog mora, pa se stoga može smatrati prethodnicom svih brodova na jedra razvijenih do 19. stoljeća.

Kako bi se stvorio autentičan osjećaj iz šesnaestog stoljeća, tijekom izgradnje Karake svakom se detalju posvetila posebna pozornost. U međuvremenu su mnogi aspekti broda prilagođeni standardima suvremenog turizma – tako je cjelokupna unutrašnjost broda klimatizirana za što osigurava veću udobnost putnika. Iako je temelj Karake izrađen od čelika, njegova je unutrašnjost zamišljena kao veličanstveni povijesni artefakt.

 

 

Danas

Karaka nudi sve vrste ugostiteljskih usluga i predstavlja vrijedan dodatak dubrovačkoj ponudi konferencijskih sadržaja. Idealan je za incentive programe (bilo danju ili noću), svadbene svečanosti, tematska krstarenja, proslave i još mnogo toga. Ovo je uistinu jedinstven način istraživanja jadranske obale. Ovo je uistinu jedinstven način istraživanja jadranske obale. The Karaka is an ideal place for hosting all kinds of events:

Korporativna događanja (incentive programi, izleti, team building programi, poslovni sastanci i banketi, press konferencije, gala večere, krstarenje s koktel večerom, promocije i prezentacije proizvoda, itd.)

Privatni događanja (svadbene svečanosti, svečane večere, tematske svadbe, obljetnice, krstarenja s večerom i koktelima itd.)

Izleti (cjelodnevna i poludnevna krstarenja, razgledavanje turističkih atrakcija i obale, krstarenje po otocima, panoramska krstarenja, tematska krstarenja, itd.)

Komercijalna i posebna događanja (glazbena događanja, promotivne aktivnosti, TV i filmska snimanja, fotografiranje, itd.)

Naša priča

Našu smo priču započeli željom i odlučnošću oživjeti važan povijesni simbol koji predstavlja Dubrovnik. U početku bio je to samo san i snažna volja. Volja da se učini nešto drukčije, i san da se to pokaže cijelome svijetu.

Svoj smo san ostvarili. Karaka naša je zvijezda i njome smo osobito ponosni.

Karaka je za nas više od tradicije, povijesti i poštovanja onih koji su stvorili Duborvnik, ona je inovacija i naša strast.

Započeli smo s Karakom i nastavili s njome rasti. Naša je vodilja želja da svakome pokažemo najljepše od Dubrovnika i omogućimo mu da korz naše proizvode i usluge uživa u ovome gradu i svemu što hrvatska obala pruža. Jer bez obzira na sve, na svu tehnologiju i napredak, oslanjamo se na ljude – oni organiziraju, paze na Vas, vode Vas i brinu o Vama.

To je ono u čemu smo najbolji – o brizi o Vama dok ste u Dubrovniku – našem domu. Stoga, našem će timu biti izrazito drago ako ga odaberete da bude Vaš domaćin i organizator Vaših aktivnosti u Dubrovniku i okolici.

Vi se samo opustite, uživajte i ostalo prepustite nama!

KarakaTravel Dubrovnik d.o.o. je dio Signumšped groupacije.

PRATITE NAS

INFORMACIJE O AGENCIJI

KARAKA TRAVEL DUBROVNIK d.o.o
Masarykov put 1
20000 Dubrovnik – HR
OIB:00932894002
ID code: HR-AB-01-080919118

Radno vrijeme:

PON – PET: 9:00-16:00h
SUB – NED: Zatvoreno

Blagdani: Zatvoreno

Kontakt

+ 385 (0)91 2849 155

Email: info@karakatravel.hr

Podaci o tvrtki

Opći uvjeti

Podnošenje prigovora

Plaćanja