+ 385 (0)91 2849 155 info@karakatravel.hr

IZLETI KARAKOM

Izleti Karakom – Jadranska obala puna je skrivenog blaga!

S bogatom ponudom dnevnih krstarenja svojim gostima pružamo nezaboravan doživljaj dubrovačkog arhipelaga. Naše pažljivo kreirane ture nude širok paletu doživljaja u Dubrovniku i njegovoj okolici.

Dubrovnik je grad koji se mora vidjeti i doživjeti, ali posjet Dubrovniku nebi bio potpun bez obilaska nekih od mjesta u njegovoj okolici.

Ovo područje jadranske obale prekriveno je nevjerojatnim znamenitostima koje čekaju da ih otkrijete. Kristalno bistra voda, prekrasne uvale, srednjovjekovni gradovi i zadivljujuća priroda, samo su dio inspirirajuće ljepote ovog kraja.

Na samom jugu Hrvatske, u sjeni turizma te kamenih gradova i sela, priroda još vlada. Dovoljno je u predvečerje pogledati let i čuti zvižduk čiopa između kamenih kuća i crkava te promatrati suživot čovjeka i prirode. Prometno daleko i pomalo izolirano, u uskom pojasu Hrvatske južno od Pelješca pa obalom do Crne Gore, stiješnjeno susjednom BiH, dubrovačko područje iznenađujuće je prirodno zanimljivo.

Ovo je pravi, topli Mediteran, od obalnog pojasa do mediteranskoga planinskog područja, gdje nalazimo „najtoplije“ biljne zajednice. Uz more je najsuši stenomediteran, gdje prevladavajući alepski bor gradi zajednice s resikom i hrastom crnikom. Hrast crnika pak vlada eumediteranskim pojasom, u zajednici s mirtom i crnim jasenom. Većina tih šuma (kao i ostalih), međutim, pretvorena je u makiju koja prekriva velika područje niske obale. Relativno česta vrsta je i hrast oštrika, koji se od crnike izdvaja sitnijim, jako tvrdim i krutim listovima te niskim grmastim rastom. Podnosi više topline, sunca i jaču sušu nego crnika, a i otporniji je na požare i brštenje. Na nižim, kontinentalnim dijelovima rastu listopadne šume duba s bijelim i crnim grabom (submediteran). Hrast dub ovdje zamjenjuje prevladavajući medunac sa sjevera submditerana.

Krstarenje Elafitima

VIDI VIŠE!

GAME OF THRONES NA KARACI!

VIDI VIŠE!

ZALAZAK SUNCA I VEČERA NA KARACI

VIDI VIŠE!

PRATITE NAS

INFORMACIJE O AGENCIJI

KARAKA TRAVEL DUBROVNIK d.o.o
Masarykov put 1
20000 Dubrovnik – HR
OIB:00932894002
ID code: HR-AB-01-080919118

Radno vrijeme:

PON – PET: 9:00-16:00h
SUB – NED: Zatvoreno

Blagdani: Zatvoreno

Kontakt

+ 385 (0)91 2849 155

Email: info@karakatravel.hr

Podaci o tvrtki

Opći uvjeti

Podnošenje prigovora

Plaćanja